Litt updates om highschoolen jeg skal gå på

Okey, så jeg researchet masse om skolen min tidligere i dag, og ble veldig overrasket!
De har utrolig mange fler fag enn jeg trodde, og veldig "spesielle" fag da, som blant annet: Journalism -print, Journalism -broadcast, Computer in Art, Creative Writing, 3D Art, Photo, Media, Speech & Debate, Web Design, Business, Child Services pluss masse mer! Oi, det ble veldig mye og rotete, menmen! Der kan dere i alle fall se litt av det jeg kan velge, hehe. Det jeg også fant ut er at de hadde mangle fler sporter enn jeg hadde trodd!
Står jo blant annet cheerleading! Åå, ble kjempeglad! Tenkte jeg skulle sende en mail til skolen og høre om tryouts og om jeg blir senior. Det stod nemlig på hjemmesiden deres:

EDIT: Det var visst et World Trade Center i Portland (nabobyen til der jeg skal bo, haha!) Men se så fint:
 


Good news

Hei dere!
Klokken er snart seks og det kjens som den er ti på kvelden, er helt utkjørt.. Føles som jeg har gjort kjempemasse, mens egentlig har jeg bare vært på skolen.. Var hjemme fra skolen kvart på fem, etter å ha hatt en geografiprøve i hele pensum minus ett kapittel, men fikk læreren til å se på det etterpå og hun sa hun lovet det var ståkarakter så det var utrolig lettende!
Virker som det er nå alle lærere tar helt av for at alle skal ha karaktergrunnlag osv, haha er litt morsomt hvor mye kaos det blir på skolen egentlig.. Fikk huket tak i gymlæreren da, som sa at om jeg var med i hver gymtime fremover (3 stk igjen, score!!) og tok én prøve så vil jeg få karakter, fint at skolen vår har satt av en fridag til at alle som mangler prøver, osv, good move. Men det betyr også at jeg har en coopertest i morgen å ta... noe jeg virkelig ikke orker å tenke på nå.
Jeg fikk også, etter mye diskusjon med ledelsen, tak i det papiret jeg trenger for å søke stipend til utenlandsstudiene, så nå kan jeg egentlig bare scanne de og søke!
Nå som alt ordner seg går det virkelig opp for meg at jeg faktisk kommer til å sitte på det flyet til New York om tre måneder... wow:-) Er skikkelig stolt av meg selv akkurat nå!
Har researchet masse om skolen min, men det kommer i et annet innlegg, så det ikke blir så mye på en gang!


Lørdagens

Fiin dag

I dag tidelig våknet jeg til den sterkeste solen jeg noen gang har sett tror jeg. Litt vanskelig å illustrere men it'sthere, promise.


Vi sluttet 11 på skolen i dag, etter å ha vært på Sognsvann og fanget innsekter.. haha, herregud. Så da gikk turen hjem for et par timers søvn som ikke er feil på en mandag, før jeg tok bussen til Sandvika for å prøve å finne meg en engelsk bok. Fant ingen jeg kunne tenke meg å lese, men endte opp med en New York-bok oversatt til norsk, gleder meg til å se mer på den.

Å løpe i regnet
//Ph: Privat, iPhone.


There are so many people out there who will tell you that you can't. what you've got to do is turn around and say, "watch me"

Y_97ed433e_large


Søndag.

Jeg stresser skikkelig mye om dagen.. Var på informasjonsmøte, eller pre-departure meeting i går og alt ble veldig mye mer virkelig. Selve Explorius, menneskene jeg har sendt 327483 mail til og ringt et par-tre-fire-sju ganger var tilstede, sammen med to amerikanere fra ICES og tre tidligere utvekslingstudenter og det ble veldig mye. Jeg syns det var veldig greit å få svar på så mye og de var utrolig flinke, men var ikke helt i form, så det sier seg selv at  klokken åtte til halv seks blir en lang dag med informasjon. 
Jeg klarer på en måte ikke slappe av 100% før alt med skole er i boks, tar jo opp et fag i tillegg ved siden av, så blir deilig om en måned hvor de nyeste karakterene mine er sendt inn og jeg får i svar at alt går greit, det må det. Er bare veldig mye mer som foregår om dagen, som til tider blir litt mye for ett menneske å takle.
Men inntil da får jeg prøve å fjerne det som trekker meg ned, så, nå skal jeg rydde rommet mitt før jeg begynner på enda en geografi-innlevering. 


 Din favoritt bok?

Bloggen min har ikke blitt annet enn en stor spørreundersøkelse i det siste... men, jeg må igjen spørre dere om noe. Jeg lurer på om dere kan anbefale meg en bok, vil gjerne lese noe som er inspirerende -i forhold til å reise, se verden osv, kanskje litt som Eat Pray Love? Om dere ikke vet noen sånne type bøker tar jeg gjerne i mot tips om andre også, hadde vært til stor hjelp ♥ Skal nemlig lese på engelsk...:-)
Tumblr_llbkk1lsvy1qd94umo1_500_large
Tumblr_ll891yfrwx1qhn4sdo1_500_large


0_3eb4c_e0d3ecde_xl_large
Tumblr_lgomt2ywtu1qba2too1_500_large
//PH:  1,2,5,6 WHI.
3,4 Livingdoll.blogg.no


TIME

Om en måned er jeg ferdig på skolen
Om to måneder har jeg bursdag
Om tre måneder flytter jeg fra Norge
...
Tumblr_ll8vnu6yrx1qjqzoco1_500_large
//PH: WHI. 


Deres New York tips

Fikk noen gode tips til hvilke butikker som er must-sees i New York og jeg tenkte jeg kunne dele dem med resten av dere!:-) Tusen takk!


  • "Om du vil kjøpe alle de kjente merkene så er fifth avenue en must, men om du ønsker å oppleve spesielle design av forskjellige designer, you should take a tour to soho and east/west village. Tribeca har alle de kjente merkene like marcjacobs osv for halvert av den ordinære amerikanske butikken( fikk nedtur da jeg dro dit etter at jeg hadde blakket meg på soho) så stor tips til deg; ta e tur innom tribeca først, then to soho and fifth. Btw, brooklyn har noen fete merke butikker også, du vil bli overrasket over hvor mye fint som finnes der."   • "Macy's på 34th street er helt syk, MÅ oppleves! Juicy CoutureFifth Avenue er også megastor, så hvis du har masse penger og elsker merket, ta deg en tur dit:D Forever21 på Times Square er og syyk! Alle butikker med gåavstand:)"


  • "M&M store på Times Square er et must, ellers er Macy's bra. Største butikken i verden, 7 eller 8 etasjer med Shopping! Ellers kan jeg anbefale en tur ned 5th Avenue og alle de andre kjente turist stedene som Lady Liberty, Times Square, Rockefeller Center osv. :)" 

  • "En butikk som du MÅ besøke; Saks Fifth Avenue og NBA store! :) men er så mange bra butikker i NY, så vanskelig å velge^^"


Tips til butikker/steder som må oppleves i New York?

Som nevnt under her skal jeg jo en liten tur til New York og det er en organisert tur, men får visst noe tid til å shoppe og gjøre det vi vil. Men siden Marte kommenterte under her at det lønner seg å planlegge litt så lurer jeg på om dere har noen tips til hva som må sees når man først er der? ♥
2797140635_62222f3cc7_b_large 


Wasabiii

Jeg lager aldri mat, rett og slett fordi jeg aldri har måttet det og heller ikke klarer det, men jeg har lyst å bli flinkere så i dag reiste jeg og mamma og handlet inn for å lage noe nytt jeg smakte på Ultra her om dagen.. Ble kjempegodt:-)

Det du trenger er lefser, laks, wasabi, sitrongreie(..), kikkoman og f.eks wasabi og  sesam -krydder.
 
Bloglovin

Har endelig fått registrert meg på bloglovin, og hadde visst allerede 12 følgere fra før.. hyggelig! 
 Om dere ønsker å følge meg kan dere jo trykke her: HER

Tumblr_lg7g1avnzg1qcbxkno1_500_large


NY soft landing camp

Noe som er veldig betryggende med å ha fått vertsfamilie er å vite at jeg får være med til New York sammen med noen andre utvekslingsstudenter før vi reiser videre til familiene våre.

Vi skal blant annet til:
♥Lincoln Center
Lincoln_large
 ♥ walk in Central Park
Il_570xn.239730470_large
♥Fifth Avenue
Tumblr_l9x8j5ekv91qduz3oo1_500_large
♥St.Patricks Cathedral

St_patricks_cathedral_large
♥Rockefeller center
Tumblr_ld7x757j2x1qedk8bo1_500_large
♥Times Square,
Tumblr_ljtp5z1tit1qd7q8co1_500_large
♥Soho
404082932_95ab159690_z_large
♥Chinatown
2396121541_1429be72fb_z_large
♥ Grand Central Station
5145926182_d6a2c7e52d_z_large
♥Wall Street District
38966_1538205092431_1153984773_1552085_2151189_n_large
♥Brooklyn Bridge
Tumblr_lkordfamtv1qa5em1o1_500_large
+ mere..♥ gleder meg kjempemasse:-)


Blown away

Hei dere...:-)
Er blitt en stund siden sist nå, men har skjedd så veldig mye den siste tiden.
Jeg sendte mail til vertsfamilien min i helgen og har ikke fått svar,  men fikk nettopp en mail med vertsfamilien min sin søknad, altså litt mer informasjon. Så here we go! Skal visst bo et helt annet sted enn jeg har drevet å vist frem, haha..! Er fortsatt i Hillsboro -Oregon men en annen adresse, og det er kjempefint!♥♥
Er rart å tenke på at i overimorgen er det 3 måneder til jeg er på vei..!
 
Skal prøve å fortelle dere mest mulig, uten å si noe vertsfamilien min kanskje ikke ønsker..:-)

Litt info.
Vertsmoren min er self-employer og har cooking parties osv, håper på å lære en del der!
De er ikke religiøse, går ikke i kirken og forventer heller ikke at jeg skal gjøre det. Jeg har lov til å bruke pc hver dag etter skolen og i helger, veldig betryggende med tanke på at det er så mange som har fått én time limit i uken.

Hjemmet.
De bor i et single two story home, med fire soverom og to bad og jeg får mitt eget soverom:-) Om jeg ikke misforsto flyttet de inn forige helg!
Her er bilder av huset:
Photo 3
Photo 2
Nabolaget:-)


Og inne i huset:
Photo 5
Photo 6
Photo 7
Og her er rommet mitt:  ♥
Photo 1

Regler.
Oppgavene jeg har i hjemmet er å holde rommet mitt ryddig, rydde opp etter meg selv og ta klesvasken!
Hovedreglene mine er å være hjemme skolekvelder, rydde opp etter meg selv og være respektfull.

Skole og nabolag.
Jeg bor 4 blocks fra skolen og går derfor, hadde gledet meg litt til gule skolebusser men det ligger perfekt til! Har funnet masse å gjøre allerede, blant annet kjøpesentere, kino, taco bell og starbucks!


Og her er et bilde av skolen min ovenifra:

Kunne det vært bedre?♥


lykketårer

Jeg sendte en mail til vertsfamilien min tidligere i kveld og fikk svar allerede nå fra Lynda, og jeg gleder meg bare enda mere.
Hun virker utrolig morsom og snill, det sto blant annet at de holder på å flytte til et nytt hus denne helgen, så rommet mitt vil være klart til jeg kommer..! Jeg begynte faktisk å gråte da jeg leste alt, kunne faktisk ikke vært bedre, dette! 
Har egentlig ikke ord for hvor lykkelig jeg er nå, og vil ikke poste det hun skrev men mailen avsluttet slik da:
 Btw, u can call us Lynda and Everett. You do not have to be forma with Mr & Mrs. Haha, tror vi kommer til å komme kjempegodt over ens!
Tumblr_lf6efg3ixj1qgphiyo1_500_largeElsker livet... nå må jeg bare bestå i geografi, xo! 

 


:-)

Jeg har fått utrolig mange hyggelige smser og meldinger på facebook etter at jeg fikk vertsfamilie og det er utrolig hyggelig å vite at så mange er glad på mine vegne♥

Har det virkelig veldig bra om dagen, håper bare at hellet er med meg i morgen også da jeg får vite hva jeg kommer opp til i eksamen. Egentlig har det ikke så mye å si, tror ikke en gang matte skriftlig kan tørke av meg det smilet jeg sitter med nå..:-) 
I morgen er det også åpning av nye Filippa K i Oslo, noen av dere som skal?


 Så.. dagene mine går fortsatt til skole og jobb, men er blitt bedre på å prioritere venner, meg selv og..one tree hill♥ Nå er det jo blitt lysere ute også ås gleder meg til å nyte de tre neste månedene med norsk sommer i Oslo:-)
Ville egentlig bare si takk til dere som gjør dagene mine så bra og fortelle at jeg har det fint.. dere er best♥


3 mnd, 8 dager

Hei dere!
Dette innlegget tror jeg mange har ventet på!
Jeg våknet til et ubesvart anrop på telefonen og en sms hvor det stod "Hei Caroline! Kan du ringe meg tilbake? Har spennende nyheter:-) Mvh, Mariann Explorius" og jeg skjønte vel egentlig hva det gjaldt med en gang så jeg ringte opp igjen, men da fikk jeg beskjed om at hun var på pause og at jeg kunne ringe igjen om 30 min.. 30 lange minutter for å si det sånn.

Da hun tok telefonen etter pausen fortalte hun meg at jeg hadde fått vertsfamilie og jeg ble så glad, men var fortsatt kjempenervøs.. Så hun fortalte videre at det er et par på litt over tretti år med en liten sønn på to og et halvt, og det kunne faktisk ikke vært bedre! Hadde aldri forventet å komme til et så ungt par, så gleder meg veldig til å høre hvorfor de ønsker å ta inn en tenåring i familien sin, osv:-) Vertsfaren min jobber innenfor data; aka jeg håper på å få mer enn én time pcbruk i uken som et par andre jeg vet om har fått hittil.

Jeg skal bo i Oregon som ligger nordvest i USA, rett over California:-)

 Byen jeg skal bo i heter Hillsboro og er ikke av de minste byene! Det er mye natur og typiske USA-forhold samtidig som det er masse å finne på. Det ligger også nærme Portland som er en større by! Hillsboro ligger øverst i Oregon, og dermed ganske nærme Seattle hvor jeg har biologisk familie så det blir spennende!
Selve gaten jeg skal bo i minner litt om Twilightstedet der Bella bor egentlig eller litt som i The Last Song, haha. Jeg kunne virkelig ikke vært mer fornøyd med stedet, det er alt jeg håpet på så gleder meg kjempemasse!

Avreisedatoen min er foreløpig satt til 20.August og jeg begynner på skolen 2.september. Skolen jeg skal gå på heter Century Highschool og ble bygget i 1997 så er relativt ny da med andre ord!
File:Century High School entrance - Hillsboro, Oregon.JPG

Virker som det er en god skole med mange klubber og noen få sporter, blant annet boys wrestling, he he! Skolens farver er sølv, blå og sort og maskoten deres er Jaguar.

Her er noen bilder fra Oregon:

 Portland

[Ramona+Falls,+Mount+Hood+Wilderness,+Oregon.jpg]
Ramona Falls

Oregon coastline

Har fått en mail med informasjon om vertsfamilien min osv, så skal sende dem en mail i løpet av kvelden håper jeg! Så sier jeg fra når jeg vet noe mer:-) 


Hva, hvor, når og hvordan

Tenkte jeg kunne lage et innlegg som forklarer litt mer om hva jeg skal osv. :) 

Hva.
Jeg reiser hovedsaklig for å gå på en amerikansk highschool fremfor norsk vgs. Highschool er faktisk (utifra hva jeg har hørt fra andre utvekslingstudenter) veldig likt hva man ser på tv og film osv i virkeligheten og  tenkte jeg skulle lage et eget innlegg om akkurat det! Jeg skal altså snakke engelsk hver eneste dag, ha alle fag på engelsk som de alle andre elevene og jeg skal da bo hos en vertsfamilie som "en av deres egne" og rett og slett leve som en amerikaner! Det er vertsfamilien som velger meg, utifra en søknad jeg har sendt inn og ser om vi matcher!
Jeg reiser alene, men gjennom en organisasjon som heter Explorius og har jo blitt kjent med mange andre norske og danske studenter som også reiser!

Hvor.
Jeg kunne velge tre stater eller en region og tenkte veldig på dette, men jeg kom frem til at da blir sjansen for å ha en helt match med familien mindre. Det er for meg viktigere at jeg trives med familien enn hvor jeg havner, dessuten tror jeg hver stat har noe negativt å by på, men også noe positivt! Jeg er forberedt på å bli plassert ganske øde, men da blir det jo en stor forskjell fra her i Norge og det er jo poenget med å reise; å oppleve noe annet enn nettopp Norge!


Når.
Når jeg reiser avhenger av når jeg får familie, men det blir mellom 29.juli og 13.september tror jeg! Og så går visumet mitt ut etter et år så planen er vel å heade home for vg3!

Hvordan.
For å gå på vgs(highschool) i USA bør (må?) man reise med en organisasjon som f.eks. Explorius, AFS, STS osv.. masse å velge mellom! Det er utrolig mye jobb, først og fremst må du på intervju og i det hele tatt komme med i programmet. Når du mottar søknaden (på over 32 sider med informasjon..) så er det masse papirer som skal skrives ut, underskrives av leger, lærere, tidligere lærere, rektor, rådgiver, foreldre og deg selv. Du må til legen og begynne på vaksiner, skrive brev til vertsfamilien og fylle ut masse masse papirer, innen en tidsfrist. Det er mye venting men det er litt gøy også faktisk! Iallefall når man er ferdig:) 
Men man må også passe på å ha bra nok karakterer og ikke så mye fravær i vg1 for å få reise, selvom søknaden er godkjent så kan du fortsatt bli tatt ut av programmet hvis du stryker  i et fag, har mer enn to toere eller mindre enn tre i snitt.
Om noen tenker på å ta et år i utlandet bør dere begynne så tidlig som mulig å planlegge dette, jeg begynte i oktober i fjord og det var veldig sent!

Det er også mye å tenke på rundt dette med om man i det hele tatt skal reise. Noen er jo ikke klare for det -eller sterke nok i en alder av 16/17. Man tenker på masse mot- og for-argumenter, men det vil alltid være noe som tilsvarer at en ikke skal reise, selvfølgelig kommer man til å savne familie og venner osv, men det gjelder å prioritere. Om man skal la vær å gjøre alt man har lyst til fordi det er noe som kan gjøre det vanskelig, kommer man ikke serlig langt i livet. Det jeg konkluderte med hvertfall! Vet at jeg hadde angret i lang tid om jeg hadde latt være å gjøre dette!
Usaa

Hei!
Jeg er en jente på 16 som er fra Bærum og går foreløpig på skole i Oslo, men om 3-5 måneder flytter jeg til USA, noe jeg gleder meg kjempemasse til og jeg kommer til å blogge om det her..:)

Jeg kommer selvfølgelig først og fremst å blogge om USA-oppholdet, forventninger og forberedelser, men jeg syns det er gøy å skrive og ta bilder, så det blir nok litt av alt fra min hverdag, hvor spennende det er for noen andre enn meg selv vet jeg ikke. Er trossalt jeg som skal kunne se tilbake på hva jeg drev med osv. Greit å ha en lagringsplass for alt, og om noen vil lese, er det selvfølgelig veldig hyggelig:-)


RSS 2.0
hits