Highschool

Svar på spm: jeg begynner på skolen 8.september


I går på soccer practice hadde jeg en liten oppvåkning.. Jeg ble bedt om å gå inn på skolen for å finne en mann med noen nøkler og akkurat samtidig drev football guttene og skiftet til trening, så de var ut og inn i gangen hele tiden og vet dere hva, alle sammen er SÅ store. Ikke tjukk-store men de ser så mye eldre ut, ble helt satt ut.. Jeg har for det meste bare møtt Juniors men Seniorene er faktisk som å se på One Tree Hill..Can you imagine? Jeg skal jo egentlig være Senior i år, og dere som syns jeg ser eldre ut for alderen burde se de som er på min alder her altså... 
Kan ha noe med at de fleste Senior(guttene) har trent football (ikke soccer) i 3 år, også gjør det dem ikke akkurat yngre ved å sitte bak rattet heller, haha.

Og da jeg gikk alene rundt i gangene så gikk det faktisk opp for meg hvor stor skolen egentlig er, og hvor "highschool" den er, er litt under 1700 elever på skolen og jeg kommer virkelig til å ha trøbbel med å finne frem.. Kjente jeg ble litt nervøs da alt dette gikk opp for meg, men det blir veeldig spennende!!:-)  

Disse trappene skal jeg gå opp, dere...De har masse priser, og blant cheerleadingprisene ligger det faktisk noen Spiritsticks! Haha søtt
Noen lockers i gymgarderoben

Noe annet som er stort her, er hva de gjør på gamedays! Altså dagene vi spiller hjemmekamper må vi gå i drakten hele skoledagen, mens når vi har bortekamper må vi pynte oss på skoledagen, og da er det obligatorisk med kjole eller kjørt, og considering the dresscodes så vet jeg ikke heelt hvordan jeg skal gjøre det pent, men blir morsomt å se når skolen starter, kjenner jeg er litt nervøs nå altså!!

 Nå sitter jeg og prøver å bestemme meg for fag jeg vil ta, har klart å kutte ned til noen få men det er så vanskelig å velge med alt det spennende! Samtidig som jeg må ha i bakhodet at jeg helst vil begynne på VG3 når jeg kommer hjem...aah livets harde valg


NYC Videos

Håper dere liker de!
 


After living in America, I don't think any other country will ever be enough

Skulle ønske jeg kunne forklare dere med ord, eller bilder, eller film hvordan det ser ut her, hvordan det kjennes. Men ingenting jeg har sett på film, med de beste filmeffektene kan måle seg, for Amerika kan ikke sees, men må rett og slett oppleves. Det er lyden av flipfloppers mot asfalten, biler med høy rapmusikk, den fuktige luften mot huden, de latterligstee prisene på de søteste cupcakes, synet av den oransjegule solen som jeg kan love dere skinner annerledes over Amerika, på highwayen, lukten av Amerika.. Det er alt på en gang som makes my dopamine levels go all silly... og jeg syns synd på de som ikke nyter hvert eneste øyeblikk av dette, eller aldri tok sjansen og aldri får oppleve de. Jeg har bare vært her noen dager og er klar over at det vil bli tøft, men inget nederlag kan ta fra meg minnene jeg allerede har herfra. Har den lille tiden jeg har oppholdt meg her, opplevd noen av de største, vakreste øyeblikkene i hele mitt liv. Ikke noe kan noen gang ta fra meg det..:-) Skulle ønske alle som har en mørk tid nå, kunne sett alt gjennom mine øyne, right this moment..  Unner alle dette, it's beyoynd everything I ever imagined
braids, cropped top, denim, friends, fun, girls 
 
 


..but the thrill of the ride takes your breath away

Hejhej allihoppa! Har det fortsatt strålende, bare så det er sakt..:-) I går startet med at vi dro ut for shoppe litt (selvom jeg ikke shoppet noe, lover mamma). Vi dro til et sted de selger maasse kjempebillig, noe jeg har lagt merke til er at amerikanere er som regel veldig opptatt av å finne rimelige ting og salg, selvom det bare er snakk om et par dollar forskjell.. Det var gøy selvom jeg ikke kjøpte noe, var masse unikt og amazing sko.. aa♥

På veien hjem dro vi innom en fastfoodsjappe, eller vi bestilte bare fra bilen mens de kom på rulleskøyter og leverte maten!! Yummiii.
 


Da vi kom tilbake til huset var jeg så trett at jeg sov noen timer (sover heele tiden her). Vertsfaren min fortalte også at det tar en uke per time du flytter til å bli vant til det, så i og med at jeg ligger 9 timer bak Norge vil det ta 9 uker før jeg er helt vant til det, merkelig..:-) Men all sovingen har jeg bare godt av, veldig deilig å sovne tidlig og stå opp tidlig egentlig!

Senere reiste hele fammen til cousin Amy nede i Portland og vi reiste midt i solnegangen og det er det nydeligste jeg har sett (topper soloppgange på Kos bigtime!). Portland er virkelig helt utrolig, hadde desverre ikke med noe kamera men å se utover de store New York-ish bygningene og vannet i det solen farger hele himmelen oransje og det det holder på å mørkne, for så å kjøre ut på highwayen med alle de røde lysene fra bilene og lyskryssene som her henger oppe i luften, og de grønne Florida-lignene skiltene, var bare helt...ja, utrolig.
Vi kjørte til Hollywood district og huset Amy bor i var såå fint! De hadde TV over hele veggen, en sofa med koppholdere og med innebygd massasje og interiøret var aaamazing!!

Da vi kjørte hjem var jeg såå overtrøtt! Da vi skule finne Amys hus nemlig, så var vi ikke helt sikker på hvor det lå så sa Everett at han var sikker på at det var det ene huset for han så en dame som liknet veldig på Amy og han var helt "Yes hon, I'm sure it's here" så vi kjører inn mot huset og damen skrur på lys og åpner døren osv og Lynda ruller ned vinduet og roper "Aaamy!!" også var det ikke hun hahahhaa... høres ikke noe morsomt ut men damen så såååå redd ut og jeg klarte ikke slutte å le, alle sammen bare holdt på å dø av lættis, og i bilen på veien hjem satt jeg fortsatt å lo av det. Og sååå plutselig tar GPSen oss ut på helt ville veier så vi måtte kjøre over the hills, hvor det var NULL lys (virkelig som å kjøre i Valdres...) og vertsmoren min ba vertsfar om å lock the doors og hanbare "Yeaah.. Lynda thinks we're inn a horror movie" og fy søren det stedet var så syykt typisk skrekkfilmsted så vi fikk vertfartil å låse alle dørene i bilen og alle var overtrøtte og lo samtidig som vi var liiivredde, ahahha aw.. jeg satt i forsetet og måtte holde utkikk etter reinsdyr og I was like "if a dear(?) comes running out on the road now, I'm gonna scream soo bad!!" så jeg så sånn halveis med øynene åpne samtidig som jeg holdt på å le meg ihjel, so that was fun! 

Vi kom oss til slutt hjem og trygt i hus! Og i daaag gikk vi over noen regler i huset over frokost før Lynda skulle ha Homeparty så jeg gikk og kjøpte Ben & Jerrys og gikk til parken for å ligge i gresset og lese i min nye favorittbok (Whitney Port).. Er virkelig drømmehagen min, dette.. Ligge barfot i gresset, under et stort tre i skyggen mens jeg leser og spiser is og bare har det helt perfekt..
Da jeg var i parken tekstet Kyra meg så jeg pakket sakene mine og gikk hjem for å legge fra meg alt, hente bikini og dro og badet i bassenget (og boblebad) med Kyra, Jake og Eli (han uttaler the ilài sånn som han i Veronica Mars, so cool!!). Det var såå gøy og vi har allerede funnet ut Halloween kostymene våre, hahaaaa jeg dør!! Gled dere.. FIkk også brukt min nye bikini fra Victoria's Secret so that was gooooood.

Etterpå gikk vi og kjøpte slush før vi satt på soccerfielden og ventet på at broren til Kyra skulle hente oss.. (now that's a different story)


Altså... da vi satt og ventet på broren til Kyra snakket guttene maaasse om han, haha.. og han går visst under navnet "Muscles", han er like gammel som meg og kapteinen på football laget..... Sååå da han kjørte inn på parkeringen åpnet Jake døren og sa "Heey, this is Caroline, Caroline can you see him??" altså rett foran han og jeg was like "Yeeeah Jake, I can see him!!!..... haha omg... og ja hvis noen lurer så er kapteinen på football laget her AKKURAT som på film, word on that. 

Nååvel, ehehe.. da vi kom hjem rakk jeg akkurat sette på en klesvask (håper du fortstt leser mamma) før Lynda tok meg med på et homeparty litt unna. Det er sånn man tar med noen ting vær så putter man det i forskjellig rom så har man 2 minutter hver til å plukke med seg ting sånn at man bytter på en måte, veldig green og in her! Vi kom litt forsent så jeg kunne få plukke så mye jeg ville, fant en kjempefin veske og litt klær (bl.a. Abercrombie og Hollister!)..
Etterpå var det masse gossiping, baksnakking og snacks! Var serriøst som å være med i en episode av Desperate housewives...! Vi snakket masse om å starte egene businneser også, Oregon er nemlig kjent for å ha menge homebusinneser, og jeg liker det kjempegodt! Hun vi var hos bl.a. selger ting til hjemmet og huset hennes er det nydeligste jeg har sett.. alle de søte skiltene, all pyntet utenfor med lykter og badet var bare en stor oase.. breathtaking! såå inspirerende!


Så ble jeg invitert på kino på tirsdag, shopping på onsdag og et annet homeparty sammen med Lynda på torsdag og bryllup på fredag, så kommer det noen fra vertsfammen på lørdag så her blire liv.... men vi får se hvordan det passer med Soccer practice.. Gruer meg egentlig veldig til i morgen, blir faktisk 7 timer trening + 2 timer hvis vi regner
med gåingen frem og tilbake.. på én dag... Skal trene med Varsity på morgenen, JV på ettermiddagen og løpe med Ryan på kvelden, er kjempenervøs og for å være ærlig vurderer jeg å bare kutte ned til JV og ikke prøve for Varsity, fordi selvom det er gøy å være best så vet jeg at jeg har en tedens til å la presset gå veldig inn på meg og gjøre mer enn jeg egentlig takler, og jeg får jo quite a workout med JV og Ryan hver eneste dag så blir ikke mangel på det hvertfall.. Vil bare ikke ha så mye trening at det blir sånn at jeg gruer meg, hvis dere skjønner? Skal sove på det hvertfall.. er jo opprinnelig med for å få venner og holde meg aktiv, men så er det dette med at jeg aldri klarer å bare gjøre ting halveis da.. velvel. Talk to you soon!! ♥ 
Falling cpmpletely, insanely in love with this country..

life, love, quote, shirtcar, couple, love, tatoo, tattooblue, clouds, dream, fly, plain, sky<3


You scream, I scream, we all scream for icecream

22:00


Hei allesammen 

Har hatt nok en amazing dag i Oregon! Jeg bare går og smiler hele tiden, er forelsket i nabolaget, i highwayen, i Fred Meyer (ja en mat+ alt annet-butikk) og kulturen her, aaah lykke.

Smil til dere der hjemme som tenker på meg♥


Dagen startet med at Ryan og jeg skulle ta en løpetur sammen, og siden han var altfor sen så ble jeg sittende en stund og se på football guttene trene, ikke så værst tidsfordriv det altså. Kinda awkward når treningen var over og jeg satt ved der aalle sammen gikk forbi, mens de tok av seg t-skjortene en etter en, etter en veldig hard (les svett) trening, men da kom heldigivs Ryan og reddet meg..!

Denne er for deg, Marie, whoops

Haha aw..:-)


Vi løp noen runder rundt fielden før vi ble gående og prate istedet, vi hadde såå mye å prate om og det var superkoselig. Vi løp litt til før vi satt oss på tribunen og drakk vann, tørket svette og pratet en hel del til i den koookvarme solen ( er 33 grader i skyggen her fortsatt, insane!!). Vi ble enige om å gjøre dette noen ganger i uken og pushe hverandre liitt lenger hver gang, sound like fun huh? Liker hvordan guttene her også bare tar det som en selvfølge å følge oss hjem, I was like "Uhmm I know my way home form here, really." og han sa "Yes but ofcourse I'll walk you to the door".. aw.


Runningoutfit.
Har faktisk blitt litt tan også, selvom jeg ikke soler meg!

Senere gikk jeg for å prøve å finne en kafé i nærheten men det var så varmt at jeg måtte gi meg ved Fred Meyer, hahhaaa suprise!! Jeg kjøpte meg en veeeldig amerikansk lunsj, som jeg kastet etter litt og gikk for et rundstykke istedet.Jeg kan seriøst gå rundt på Fred Meyer i eeevigheter, de har såååå masse forskjellig av alt!! Blir helt blown away, alle cupcaksene med alt mulig rart og rundstykker med godteri på osv, so fuuunn!! Men iskremen her topper ALT, de har store Ben & Jerrys til 25 NOK stk. og små til 7 NOK. De har mange smaker vi ikke har hjemme, tror jeg må kjøpe en hver dag altså.. De har også huuuge tønner med iskrem som ikke koster nooe omtrent.
♥ + at de har starbucks is og oreoshake/ cookies & cream shake (Marie♥). Prøvde å ta noen undercover snikbilder uten å bli lagt merke til så sorry for vinkelen...


Da jeg kom hjem ryddet jeg litt i huset før Ethan (vertsbror), Everett (vertsfar) og jeg dro til broren hans for å spise, han hadde nemlig siste dag med terapi etter kreft i dag, og ville feire litt. Da vi kom frem måtte vertsfar dra og kjøpe kylling men jeg ville vente hos dem og bli litt kjent med de. Ethan og lille kusinen badet ute mens jeg passet på og snakket med unkelen. Det var utrolig gøy å bli kjent med dem, han er nemlig gift med en portugiser, så det var veldig spennende å få se en annen kultur i Amerika, enn den jeg har sett hittil. Vi spiste maiskolber som de har høstet selv, kjeks og hummus + kylling,  og det var et veldig sterkt spasnk/portugisk preg over det hele, hjemmet deres og væremåten. De var veldig imøtekommende og ikke så nøye på det hvis dere skjønner. De har heller ikke aircondition, noe som egentlig bare gjorde prikken over ien, og jeg ble helt fortryllet av den spansk-portugis-aksangen, var utrolig spesielt å være med på!
Mot slutten ble Everett og jeg igjen for å rydde før vi dro hjem, da var klokken allerede 21:15 og jeg begynte å bli veeeldig trøtt... nå skal jeg straks legge meg, håper det blir litt kjøligere i morgen så jeg kan løpe litt mer:-)

Håper alt er bra med dere, kisskiss


Forresten! Sånn at dere vet det så har jeg et innlegg om noen spesifike ting her i USA, en film/montasj og et innlegg med det jeg shoppet upcoming! Så blir ikke baaare hverdagen min, hihi


 


Got myself a running partner

Klokken: 21:15


 I dag var det så varmt at jeg så vidt klarte å gå til butikken, det var helt sinnsykt, mye varmere enn ferien min på Kos! Jeg sovnet midt på dagen som vanlig og ble med vertsmor for å hente Ethan at Lisa's etterhvert. Elsker som sakt den familien så det er bare gøy å være med, alle ble sååå excited over at Varsity coachen skal følge md på meg, hæla i taket. Dave som er faren i huset kom med forslaget at jeg og Ryan (sønnen deres) kan være running partners, siden jeg må forbedre kondisen og han må trene seg opp til Lacrosse sesongen, og ingen motsier Dave så i morgen tidlig klokken ni, siden vi fikk fri fra soccer coachen, kommer Ryan over for å løpe med meg! Could be interesting, haha.... 
Jeg fikk også en Lacrosse stick av Lisa og Dave siden moren til en av barna de passer spilte på college og hadde en ekstra så nå kan jeg øve til Lacrosse sesongen også!

Da vi kom hjem ble Everett, Lynda og Ethan (vertsfamilien min) sittende rundt bordet i flere timer og prate og Lynda lagde nachos med ost pg guacamole, yummiii:-) Var kjempehyggelig og nå er jeg sååå trøtt! Talk to you soon 


Varsity

Klokken: 12:30 :-)


 Nå har jeg først et spørsmål til dere, vil dere at jeg skal oppdatere sjeldnere og ha mer "Innhold" i hvert innlegg, eller sånn ett/to hver dag?


 Nå ligger jeg i sengen og er helt utslitt etter Soccer tryouts, her har de nemlig tryouts hver dag i to uker før sesongen begynner. I dag måtte jeg gå til trening, som tar en time og jeg rakk akkurat oppvarmingen. Jeg trener nå  med andrelaget siden jeg er ny og midt i treningen sier vår coach at vi er for mange på laget og at vi derfor får spille veldig lite, jeg vil antakeligvis ikke spille noe som helst siden jeg er så out of shape... Hun sier og at det kan være at førstelaget (varsity) tar tre av jentene på andrelaget og at vi da mister de tre beste, hun nevnte Carla + to andre (ikke meg, for de som måtte lure på det). Mot slutten spilte vi mot varsity og vi vant faktisk, jeg fikk også spille høyre spiss (God I have missed that). Vi spilte 90 min og på slutten når vi tøyer kommer tcoachen til Varsity bort og sier han skal snakke med tre jenter etter treningen og det var Carla + hun ene av de to og meg!!! Han hadde byttet ut hun ene og skulle snakke med meg i stede, wiiii. Da vi gikk bort til han etterpå sa han at han ville følge med på meg og at jeg skulle trene for andrelaget og varsity. Han sa "I was impressed by what you did out on the field, but you have to step it up on your fitness, if you could do that, you are on my team". Dette er sååå gøy for meg, men det betyt veeeldig mye trening neste uke. Da må jeg trene to og en halv time med varsity på morgenen og to og en halv time med den andre på ettermiddagen, + at jeg går en time hver vei. Det blir 7 timer hver dag, 6 dager i uken, i tillegg til at jeg må løpe intervaller og trene masse på egen hånd for å komme på Varsity før sesongen begynner. Er egentlig helt greit å bare være på JV siden jeg er med for det sosiale, men Varsity tar det mer seriøst og jeg vil jo trene meg opp best mulig til jeg kommer hjem til Haslum..:-) Dessuten er sports her huuuge. Så å være på varsity er litt creds, haha.. Also, jeg snakket med Kyra om sporter osv og cheerleaderne her er såå dårlige og har ganske dårlig rykte, mens soccer og lacrosse jente er det man vil være, haha! Så heldig med den.

Nå må gå i dusjen hvis jeg klarer å bevege meg og så gå å kjøpe litt pålegg så jeg kan lage litt mat, de spiser litt spesielle ting her i denne familien, haha..:-)  Etter det går jeg kanskje en tur til parken jeg går gjennom til treningn for å lese litt, er så fiint der. Om ikke får jeg vel ta meg en løpetur siden apparently my fitness suckk...
v296965_1497317191507_1191420167_31481597_1590917_n_large283383_10150243267461134_746891133_7512963_25772_n_large

Noe som er veldig gøy her er at på gamedays så går man enten i veldig fine klær, eller i kampklærne hele skoeldagen, og dagen før så har de ofte team dinners osv! Man gjør så mye mer ut av det her i USA, gleder meg masse til å være en del av det!


This is exactly where I'm supposed to be now

Hei dere ♥

Har det fortsatt så utrolig bra, er så glad for at jeg gjorde dette! Men jeg vil si en ting til dere som skal være utvekslingstudenter, eller tenker på det. Jeg kommer ikke til å anbefale noen det selvom jeg har the time of my life her, for det er såå utrolig mye som handler om tilfeldigheter. Det er så mange småting som kunne gjort at jeg hadde hatt det tøft her, eller angret, enkle ting som man ikke tenker over men har mye å si. Jeg har vært så ufattelig heldig med alt, huset jeg bor i er kjempefint, nabolaget er nydelig, jeg bor to minutter unna skolen og Fred Mayer (hvor de har ALT, kind of like Wallmart) er rett ved siden av, været er bra foreløpig, jeg kommer kjempebra overens med familien og pga vmoren min kjenner en familie med en datter på min alder har jeg fått gode venner allerede og alle bor i nabolaget, han ene bor faktisk 45 sek unna meg! Alt dette gjør at jeg har det perfekt, og når du drar på utveksling er du ikke garantert noe av dette. Ville bare si fra, for jeg hadde ikke tenkt serlig på dette før!!:-)

Soccer practice var sååååå hardt, klokken åtte om morgenen og det var kokvarmt.. Dessuten var jeg den i dårligst form på laget ca så yeppp det var flaut, heldigvis hadde alle veldig medfølelse for meg siden det bare er kaldt i Norge og jeg ikke har opplevd sånn varme før (he he..). Alle var supersnille, men treningen var så fæl, vi spilte ikke engang på slutten.. Vi bare løp og løp og løp...
 lovely.

Etter trening måtte jeg gå hjem, men hostdad hadde printet ut kart til meg og overraskende nok kom jeg meg hjem! Det tok ca en time å gå men jeg elsker  å gå her, gjør det heele tiden, er så mye å se! Dessuten gikk jeg gjennom en nyydelig park, var helt magisk. Skal ta med Katie på tur der sometime soon og ta noen ordentlige bilder, har bare noen få med iPhone. Men virkelig, Oregon må være den vakreste staten!
Da jeg kom hjem tok jeg en laang dusj og ordnet meg før jeg gikk til Fred Mayer og kjøpte nødvendighet som sokker, Q-tips osv, haha elsker det!! Etter dette bare slappet jeg av og hostmom og jeg sovnet begge to da hun kom hjem fra jobb. Klokken seks sto jeg opp og spiste litt middag og bare var med familien, her spiser ingen middag samtidig, noe som passer meg veldig bra! Altså bare lager jeg noe når det passer meg osv...:-) Føler meg veldig hjemme her så er ikke redd for å forskyne meg, men jeg spiser nesten ingenting pga jeg er så opptatt og glemmer det. Men har en sjokolade i nattbordsskuffen som kommer godt med når jeg finner ut at jeg har spist en sandwich hele dag!

Jeg bestemte meg i sjutiden for å gå en liten tur så gikk bort på fielden utenfor skolen siden football guttene trente på den tiden i går så jeg ville se på! Et stykke unna så jeg tre gutter som liknet litt på de tre jeg var med i går også gikk jeg rundt og inn porten så kom to av de bort og jeg trodde de skulle gå men de kom for å se om det var meg og spørre om jeg "wanna come hang with us" så jeg takket såklart ja, og Kyra og venninden var der og så var vedlig hyggelig! Fikk også melding av henne tidligere hvor det sto jeg kunnne tekste hun whenever i wanted to hang out, hun er så søt!! Jeg ble også invitert på sleepover men jeg kan ikke siden jeg har tryouts i morgen og, angrer sååå mye for at jeg ikke valgte volleyball....

 ♥ ♥ ♥ 

Nå skal jeg sove, legger meg ganske tidlig her (8tiden) så dette er sent, og står opp tidlig, men det er kjempedeilig og kjens helt naturlig faktisk. Er liksom så mye mer aktiv og spontan enn hjemme så liker hvordan "livsstilen" min har utviklet seg her! hihi:-) Vet den følelsen når du bare vet at du har gjort noe riktig, at du endelig er der du er supposed to be? kjens braaa hvertfall:D  Nattaaa! 


Wanna go look at the stars?

Hei allesammen!!

I dag har jeg hatt den beste dagen hittil i livet mitt tror jeg, ikke at det skjedde veldig mye spesielt, men dette er så stort for meg og jeg kommer til å husket denne dagen for resten av livet. Nå sitter jeg i sengen og er nettop kommet inn (klokken er ca 22:00 her) etter å ha vært ute med Kyra, Tim, og tre andre jeg ikke husker navnet på!

I dag tidlig, som dere vet var jeg alene da jeg stod opp, noe som var ganske deilig. For å være helt ærlig var jeg litt overrumplet i går kveld, vi gjorde jo veldig mye og jeg hadde som dere vet, sovet veldig lite. Men jeg sov til klokken halv åtte ca i dag tidlig og dagen har bare vært utrolig bra, fra start til slutt. Tenkte jeg kunne vise dere noen bilder før jeg går videre:-)


Her er high schoolen min


First thing in the morning


Våknet til denne søte lappen


Katie♥


Telefonen jeg bruker, husker ikke nr mitt
Utsikten fra rommet mitt


Såå, etter jeg hadde kledd på meg tok jeg med Katie på tur for å utforske nabolaget og det er så utrolig fint her!!

Litt av skolen minHuset jeg bor i♥


Etter turen med Katie var jeg litt ute i bakhagen og slappet av med hun før jeg gikk og sorterte ut av bagen min!

Etter det gikk jeg for å prøve å finne en butikk hvor jeg skulle finne frokost. Jeg spurte to stk ved skolen (rett ved der jeg bor) og de skulle samme vei så de fulgte meg, de går begge på Century High så da fikk jeg mine første venner!! Wiiii:D

Han gav meg til og med nummeret sitt og sa jeg kunne ringe hvis det var noe eller if i wanted to hang out somtime, hihi

Da jeg kom hjem igjen spiste jeg frokosten min i hagen med Katie, yepp vi er BFFs alreadyEtter jeg hadde spist opp så bestemte jeg meg for å legge ut på en tredje tur, for å gå tilbake til Fred Mayer for å kjøpe inn sjampo og balsam og adapter osv. fant alt jeg skulle ha og er veldig fornøyd!

Da jeg kom tilbake fra denne turen ringte Lynda og sa jeg måtte være klar om en liten stund siden vi skulle til legen for å få papirer til soccer tryouts. Hos legen tok de masse tester og spørsmål og vi fikk ordnet alt til slutt. Etter legen dro vi og kjøpte fotballsko (føltes amazing...♥) og flipfloppers til tilsammen ca 150 NOK!! INSANE.

Etter dette hentet vi Ethan hos de samme som i går, og jeg elsker den familien!! De var like hyggelige og amerikanske og høylytte som vanlig, har det såå gøy hos dem haha!! Etter dette dro vi hjem og litt etter (18tiden)  kom Kyra med to venner over! De var såå koselige og vi dro til skolen hvor det var football practice! Jeg glemte desverre kameraet mitt men det var AKKURAT som på film!! Vi satt på tribunen mens solen holdte på å gå ned og så på guttene trene med fullt utstyr (og noen uten, he h eheee♥) mens de spilte høy rapmusikk!! Før to til gutter kom bort og vi gikk til Fred Mayer hvor vi satt oss i sofaene og pratet og hadde det supergøy! (De likte faktisk stilen min veldig og vil se bilder av hvordan fler norske jenter går kledd!!:)) Etter dette var det blitt mørkt og vi bestemte oss for å gå til the field igjen for å se på stjernene...♥♥♥ Vi lå på den store soccer fielden og pratet og lo og ble kjent med hverandre, so much fuuun!! Og så sykt amerikansk, elsker dette stedet!!

Etter en stund fulgte de meg hjem og vi skal møtes igjen snart! De er superexcited og spør masse dumme spørsmål haha:D og jeg har til og med noen å lunsje med nå, er sykt betryggende! De fortalte maaasse om skolen, hvem jeg bør være forsiktig med ans so on, så var fint med litt inside information haha...

Nå må jeg sove fordi skal tidlig opp og på soccer tryouts i morgen! Dere nærmeste vet hvor nervøs jeg er for det, og hvor mye det betyr for meg. Huge step for me:) Natta!♥Dumme spørsmål for i dag:
Do you have facebook in norway?
Do you have to wear clothes in norway?
Do you have bathing suits in norway?
Do you listen du music in norway? and have you heard of american music?
Have you heard of a boy named Justin Bieber? 


Update

Hi everyone!

Da har jeg sovet min forste natt hos vertsfamilien og naa sitter jeg foran familiepcen (huge) og drikker vann fra kopp og spiser cookie til frokost, mens Katie (vertshunden<3) ligger ved siden av meg, veldig amerikansk.

Flyturem gikk fint, vi var istarten en haug med mennesker, foor vi ble splittet til en enda mindre gruppe og paa mellomlandingen i Arizona var vi 6 stk igjen ogsaa skilte vi oss der og plutselig var vi 2 stk som ventet paa flyet til Portland. For hver gang gruppen minsket gikk det mer og mer opp for oss hva som egentlig skjedde.

Paa flyet satt jeg mellom to amerikanske menn og han ved vinduet saa passet mitt og begynte aa prate med meg og kondulerte over 22.juli, saa rorende! Resten av turen satt jeg bare rett opp og ned og stirret inn i setet foran meg, var saaa nervos. Da vi begynte aa fly nedover fortalte amerikaneren meg om de forskjellige stedene vi saa, hva de het og hvor de laa osv og jeg "cried my eyes out" ikke fordi det var faelt, men plutselig var det saa virkelig.\\

Pa flyplassen i oregon motte Ingeborg og jeg vertsfamiliene vaare akkurat likt, og de hadde pratet sammen mens de ventet saa Ingeborg og jeg skal motes gjennom aaret, og det er kjempefint!

Det var bare vertsmoren min som kom aa hentet meg og jeg syns det var det beste, saa det ikke ble saa mye paa en gang, hun er supersot og vi hadde masse aa snakke om hele tiden. Hun fortalte blant annet at Kyra(?) som av og til passer Ethan gleder seg masse til aa mote meg, og vil introdusere meg til bestevennene sine osv!! Saa snilt:D  Fra flyplassen kjorte vi til en kinesisk restaurant hvor vi motte Everett (vertsfar) og spiste (provde til og med aa spise med pinner..)! Da vi var ferdig dro vertsmor og jeg til skolen for asa hore om sporter. Lacrosse er ikke foor paa varen og cheerleading var for sent a melde seg pa naa saa jeg skal pa soccertryouts!! Visste ikke at de hadde jentelag i soccer pa skolen saa ble superglad (naa sitter du vel aa smiler pappa). Jeg maa til legen for aa fa en sjekk om jeg er frisk og tryouts har allerede begynt denne uken saa haper 'en dag med tryouts er nok til a la meg vaere med pa laget.
Etter besoket paa skolen dro vi hjem en tur hvor jeg fikk se rommet mitt og litt av nabolaget, er saaa fint her!!! Superamerikansk! For vi etter litt dro til en nabo hvor vi skulle hente Ethan og Logan for aa dra paa bluebarry picking. Hjemme hos disse naboene var det HVERTFALL amerikansk, var barn og hunder som lop rundt overalt og foreldrene snakket kjempeamerikansk og var saaa hyggelige, hilste pa dem og snakket litt foor vi dro for a plukke blaabaerene. Det var kjempefint der vi plukket og veldig koselig. Ethan er saa nydelig (2 aar) og vi kommer veldig godt overens, noe som var veldig betryggende. 

Vertsforeldrene mine har reist paa jobb og jeg skal snart get dressed foor jeg tenkte aa ta med Katie paa en tur rundt i nabolaget og ta litt bilder. Har tatt noen allerede (vertsfaren min er akkurat like bildegal som meg) men til jeg faar kjopt adapter faar jeg ikke ladet pcen min hvor jeg kan legge inn bildene. Jeg presterte ogsaa a glemme igjen haarborsten pa hotellet saa jeg haper vi kan reise aa kjope litt smating senere i dag.
Etter jeg har walked Katie skal jeg rydde litt ut av kofferten min og senere i dag skal jeg vaere med vertsmoren min paa knitting group. Haaper dere har det bra, jeg savner dere helt utrolig mye, helt uvirkelig.. Love you all.

Kommer bilder nar jeg har ladet pcen:)


Concrete jungle

Hei dere.

Herer klokken snart 00:00 og jeg sitter på gulvet på rommet til Ida, Hanne og Marthe mens de pakker for harde livet. Jeg er ferdigpakket og jeg må reise til flyet klokken 04:15, er supertrøtt og nervøs.. Vi må nemlig klare oss veldig selv på flyplassen, og jeg kommer ikke til å få noe søvn før jeg møter vertsfamilien etter 8 timer i fly (klokken 13:00 Oregon tid).

Og jeg må bare advare dere om at jeg er så trøtt når jeg skriver disse innleggene at jeg ikke vet helt hva jeg skriver, alt er sånn ca i halvsøvne så håper det går ok.:J

I dag har vært helt utrolig, den beste dagen i mitt liv kanskje. Vi startet som i går på en guidet tur med en mann fra New York (kjempeflink!!) og vi var i litt nedre Manhatten i dag, vi var i/på(?) Soho, på Brooklyn Bridge, Wallstreet, på fergie for å se frihetsgudinnen, noe som faktisk var sykt morsomt. Pga guiden vår er litt «insider» i New York vet han alt hvor vi bør gå osv for å få mest mulig ut av alt, og på fergen for å se frihetsgudinnen er det bare en side hvor man får utsikt så før vi skulle gå i køen så sier han «Okey guys, now you all (51 studenter) have to fallow me, and you gotta be quick!! I run, you run, stay with me, everyone follow and grab a place because if you don?t be quick you ain?t gettin any!» Og next thing I know spurter (virkerlig LØPER) alle (jeg gjentar 51 studenter?.) og prøver febrilsk og se etter noen som er i Exploriusgjengen og bare dytter og spurter gjennom hele folkemengden... Haha herregud, supergøy though!!


Vi var også på Chinatown og der World Trade Center var (og hvor de nå bygger New Yorks største building!!) 

Har hatt det sååå gøy på hele turen i dag, vi har snakket engelsk sammen vi norskene og ledd oss ihjel hele tiden, også har jeg blit kjent med maaange fler, og er superglad i så mange også skal alle dra allerede i morgen tidlig, too bad!:( Kan ikke beskrive hvor morsomt og internt vi har det allerede haha, vi har det seriøst supermorsomt fra morgenen under frokosten til nå midt på natten!!åå<3

Da vi hadde fritid tok bestemte Marthe og jeg oss for å gå  alene pga vi hadde så mye vi skulle få gjort! Så vi tok Subwayen til Rockefeller center  for å gå på «The Top of the Rock» var helt utrolig!!

Etterpå gikk vi (vi har nemlig nesten lært oss New York!!) til Times Square og det var så utrolig mye lys og farger og videoer og mennesker overalt, var sååååå gøy!! Var over all forventninger og jeg hadde the best time ever!
Etter en snartur innom Times Square tok vi en taxi ned til Soho for å shoppe, og det ble liiiitt shopping i dag og, hahaha. Jeg er den som har shoppet mest på hele turen (gidder ikke å skrive «tror jeg» fordi alle vet det er sant) såå var noen som lo av meg da jeg satt på bussen og eskene og posene med klær osv var omtrent høyere enn meg.. 
Må vise dere hva jeg har kjøpt når jeg kommer til vertsfamilien min pga jeg har måttet pakke ned alt, (måtte kjøpe en ny trillekoffert for å få pakket alt jeg har kjøpt).  Men er maaasse fiiint og er suuuperfornøyd med alt!!


Tilbake på hotellet fikk vi informasjon om flyene i morgen før jeg og noen veninner gikk ned i restauranten og spiste og lo så vi gråt

Svenske killer....

Blir spennende å se om jeg kommer frem til vertsfamilien i morgen, skjønner ikke hvordan jeg skal sjekke inn osv (noe vi tydeligvis må gjøre alene) også funker jo ikke mobilen min her såå jeg HÅPER vertsfamilien min venter på meg på flyplassen, ellers blir det ganske morsomt egentlig:p Er hvertfall ferdigpakket og kalr for avreise om få timer..
Håper alt er bra hjemme, nussnuss


First day in New York City

Hei alle sammen!!

Jeg har hatt en helt  uuutrolig første dag i New York City!! Da vi svingte ut fra hotellet med bussen og ut på highwayen visste jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg engang. Alt er virkelig helt anderledes her, å se bygninger i så forskjellig "dimensjoner" og skygger kan ikke beskrives verken med ord eller bilder. I Norge ser vi liksom veien og kanskje noen fjell i "én" skygge bak, mens her er det liksom flere "lag på lag". Enkelt forklart er det som at Norge er i 2D og New York er i 4-5D, haha...


Central Park

St.Patricks Catedral

Utenfor Rockefeller Center. Det som er litt kult er at det var masse palmer osv utenfor, men dette skifter de hver måned og har forskjellig temaer hver gang

Friendsbygningen
Cupcakes på Grand Central Station

I dag har vært en suuupervarm, ca 33 grader og stekende sol. Vi hadde en guidet tur gjennom Manhattan, gjennom Central Park, så på Friendsbygningen, Frihetsgudinnen (på avstand), sett på EmpireState Building, sett Gossip Girl hotellet, Grand Central Station, hvor Ashton Kutcher(!!!) bor,  vært uptown, midtown og downtown + maasse mer, og jeg lærte sååå masse!! New York kan ikke forklares, må oppleves. Vi rakk veldig lite kjentes det som, New York er alt for stort til å oppleve på 2 dager.. Vi shoppet hele tiden og rakk ikke Times Square, toppen av Rockefeller Center osv, men vi skal gjøre det i morgen + mer shopping!!Etter den guidede turen (på 5 timer) hadde vi ca 5 timer shoppingtid, og det var altfor mange butikker på altfor kort tid!! Jeg gikk (les løp) med tre andre jenter og vi tok til og med Subwayen!!! Vi tok den Downtown for å komme til 34th street og det var akkurat som på film, med litt ghetto (unnskyld) mennesker som hørte på headphones og smårappet litt osv, var spennende å ha opplevd!

Bussen til hotellet skulle gå 17:45 fra 49th street og 17:40 var vi forsatt inne i en butikk på 34th så vi løp over veien og rakte ut hånden og grabbed a cab (hehheee<3). Med alle posene så klarte jeg til slutt å lukke døren og vi kom oss frem til bussen til sist!  Da klokken var 17:50 (5 min etter bussen egentlig skulle gått) satt vi i kø i Taxien men vi kom oss på bussen og hele veien hjem satt jeg med en haug med dansker og snakket engelsk med de, haha, var kjempekoselig!!:DEn halvtime etter vi kom til hotellet måtte vi møte til infomøtet og da fikk vi svar på alle spørsmålene våre så det var kjempegreit! Etter dette var vi noen jenter som gikk ned i restauranten for å spise pga ingen hadde rukket å spise noe (untatt Starbucks) da vi var i NYC så da ble det mat på hotellet! Vi hadde verdens morsomste måltid, hahhaa, holdt på å le meg ihjel av min trønder soulmate!!Grunnen til at jeg ikke har noen bilder av meg selv etter 33 grader, og extremshopping (gjettekonkuranse på hvor mye jeg shoppet for på Victoria's Secret!! LOL. For å si det sånn hadde jeg den leengste smalltalken med hun i kassen fordi det tok ca ett kvarter å slå inn og pakke ned alt jeg kjøpte, fikkt il og med mitt eget oppholdsstred for å sortere alt. Love.


Nå sitter jeg på rommet til Hanne, Ida og Marthe og har planer om å legge meg snart siden vi er suupertrøtte og vi skal kjempetidlig opp og til Manhattan igjen i morgen. Har masse bilder og vil vise dere innkjøpene, men internettet er crappy og jeg er som sakt  supertrøtt så jeg må bare beklage!! Håper dere har det bra i Norge, og tuuuuusen takk for at dere er så flinke til å kommentere! Love you so much, xoxo.
Overttrøtte hilsner fra The City


Arrived!!

Heeeei alle sammen!! 
Dette innlegget tipper jeg dere har ventet en stund på, haha! (ser hvertfall sånn ut på statistikken..:p)

Klokken er nå snart 20:00 og jeg har altså ankommet New York!! Sitter i skrivende øyeblikk i sengen på hotellrommet med Marthe, to norske jenter og to finske! Det høljer ned utenfor, tordenet hamrer konstant og lynet lyser opp himmelen hvert 5 sekund. Bare for ca en time siden var det 28 grader og baaare sol, supervarmt og umulig å gå i noe annet enn shorts og singlet mens nå er det er "storm" utenfor så kan skrive under på at jeg allerede har opplevd amerikansk vær... Er faktisk så ille at jeg måtte gå fra dineren på hotellet fordi det var vinduet over hele og jeg ble så redd, hehe..

Har uansett hatt en fantastisk start på utvekslingsåret mitt!! Dagen startet med å bli sittende foran SAS-skranken å pakke ut av kofferten min for  å unngå overvekt (750 NOK for én kg!!!) etterfulgt av en veldig trist men fin avskjed på Gardemoen før jeg kom meg gjennom sikkerhetskontrollen og møtte noen flere av de jeg skulle reise med der. Da vi kom til gaten var det suuuperlang kø men siden Marthe og jeg var så heldige at Sebastian hadde fått oss inn på Business Class fikk vi gå rett inn til superbehagelige seter. Var den beste flyturen i hele mitt liv med treretters middag, gratis mat, snacks og brus, massasjeseter, tv med fjernkontroll og kjempebra service!! Og på toppen av det hele satt vi jo på dette flyet på vei til selveste New York!! Det var helt sykt da vi holdt på å lande, så fikk vi New York City på venstre side, altså ikke vår side, men vi kunne se Empire State Building gjennom vinduet til de til venstre for oss, vi så skyskraperne og klatret nærmest opp i setene for å se bedre.. Da satt vi på "Empire State of Mind" og det var sååå fiiiiiiint!!


Fremme i USA så måtte vi jo gjennom sikkerhetssjekk, hvor jeg hadde min store debutt med engelsk... da det var min tur i pass/visumkontrollen så skyndtet jeg meg bort med alt klart og politimannen sier "Hi how are you" (veldig amerikansk!!) og det eneste jeg klarte å stotre frem var "Thankyou" hehe, bra start. Han lo av meg og stilte meg noen kontrollspørsmål før han tok fingertrykkene av meg. Med dette vel overstått møtte vi de andre Exploriuserne før vi tok et superfancy "tog" som gikk på skinner ute, virket som det var oppi luften, haha... Fuuun.

Da vi kom til hotellet så har vi egentlig bare gjort oss til rette, blitt kjent med de norske, finske, danske og svenske utvekslingsstudentene og utforsket hotellet:D Hotellrommene er kjempefine faktisk, med flatskjerm og to store senger (dilemma siden vi er tre jenter på rommet). Nå er vi er alle egentlig veldig slitne, klokken er jo 02 i hodet vårt men bare 20:00 her...

Vi har en lang dag foran oss på Manhattan i morgen så vi snakkes mer da. Har egentlig masse mer bilder men internettet her er så dårlig, så jeg poster det nå mens det fortsatt virker!!!:) Stoooor klem.


Det begynner nå

Nå har jeg ca 1000 sommerfugler som går bananas inni meg, fra tærne, gjennom magen og helt ut i fingertuppene. Når folk spør nå, hvor lenge det er til jeg drar så blir det helt sirkus i hodet mitt hver gang jeg (endelig) kan svare "i dag". Har ventet på  dette utrolig lenge og jeg er veldig takknemlig og glad for at jeg i det hele tatt har fått muligheten til dette. Jeg har vært kjempeheldig med hvor tidlig jeg fikk plassering, og vertsfamilien min er fantastisk. Jeg har vært heldig med en enkelt lærer på VG1 som kunne ødelagt alt, men hjalp meg selvom det var myye ekstra arbeid for henne, som hun absolutt ikke hadde behøvd, men gjorde uansett. Jeg har vært heldig med avreisedato og hvem jeg reiser med. Jeg har vært heldig med skolestart og fag på skolen jeg kommer på. Også er jeg superheldig som har fått sååå masse støtte fra vennene mine, uten dere hadde jeg knekt halveis. 

Nå reiser jeg om noen timer og jeg er usikker på om det blir noe mer blogging før jeg har arrived NYC!! Men hvertfall, dere kan gjeerne følge meg på bloglovin, for å se når jeg poster nye innlegg!! xoxo. 

bloglovin

 
Denne har jeg ventet lenge på å poste!!! Hehehe

Det er nå det skal skje, det som alle har ventet på,
føles som en rakett, som venter på å bli tent på.
cute, dress, emotions, excited, expression, fashionTumblr_lpk60pdgif1qk1cdoo1_400_large
Tumblr_lpx4edyx1e1qb5xrfo1_500_large


I dag

Har hatt en sååå fin kveld med de to viktigste jentene i livet mitt; lillesøster og mamma! ♥ 
Haha yepp, vi har det beste (les teiteste) forholdet....


LOL.

Uansett, nå er jeg superstoked!!! Reiser i dag... har ventet på dette i evigheter, har ikke ord


Jentekveld...:-)

I kveld er siste kvelden min her i Norge.. Så mamma, lillesøster og jeg skal kose oss med film (har leid tre stykker...), bestille pizza og spise Ben & Jerrys!!:-)

 Saras nøkkel, som støv fra himmelen og Sex and The CIty 2Gleder meg!


Hadetbra Oslo

I dag har det vært kjempefint vær og planen var egentlig å sove ut, men reiste for å si hadet til Oslo med lillesøsteren min istedet..:-)


Farvel vakre tigerstaden...I min håndbagasje


1. En varm genser, blir ofte kjølig på fly 2. Lommebok med bankkort og dollar 3. En mappe med pass og alle viktige papirer, som DS2019, helsekort osv + Student Handbook!! 4. Ekstra ørepropper, kjedelig om øreproppene blir ødelagt etter én time i flyet, så er det sju igjen 5. iPhone med masse spill og musikk 6. PC + lader 7.Gaver fra bestevennene mine 8. Lesestoff 9. iPhonelader 10. Bamse 11. Penn til å fylle ut alle arkene på flyet 12. Deodorant 13. Inflight Confort Kit 14. Ekstra pute 15. Viktigste toalettsaker. I tillegg kommer kamera og godteri:):)
Hva har jeg glemt??
Forresten, hvis dere har noen spotifyspillelister med fiin musikk så bare ååå sende!!:)Dagens agenda:

 • Kafé med jentene
 • Oversette karakterer
 • Pakke håndbagasjen
 • Pakke inn og ned gavene
 • På besøk
 • Laste One Tree Hill over til pcen fra hardiscen
 • Lage Spotifyspillelister (hvis noen har noe fiint så bare å sende!!:)
 • Prøve å få meg litt søvn....


  
   

Supriiiise

Hadde skrevet et kjempelangt innlegg om kvelden, men alle bildene ble borte og jeg orker ikke laste de opp igjen nå! Men jeg er uansett superglad nå, dere. I kveld skulle jeg på jentekveld hos en av bestevennindene mine, med jentene, og når jeg kommer inn i stuen og tror jeg er førstemann, hopper alle frem og roper surprise mens "Empire State of Mind"sangen kommer på!! De hadde planlagt overraskelses-avskjedsfest og jeg ante virkelig ingenting! De hadde pyntet stuen, laget avskjedskurv med masse fint, planlagt og ordnet lenge, fikk servert kjempegod mat og koste meg supermasse! Det var utrolig rørende, er nok det fineste noen noen gang har gjort for meg.♥
Skal prøve å få lastet opp innlegget igjen i morgen, må få meg litt søvn siden Tina probaply møter opp på døren min alt for tidlig i morgen.. haha. Er kommet i gang med pakkingen også men ligger ikke akkurat superbra an med tanke på at jeg reiser om 2 dager! Herregud.... 


16.aug.2011

Go for long walks, indulge in hot baths, question your assumptions,
Be kind to yourself, live for the moment, loosen up, scream, curse the world,
Count your blessings, just let go, just be.blazingdynamite:
(by wiissa)
pushyouintothesun:
Em &amp; me

This world is too beautiful not to. 


You guys are the best

Hei alle sammen!
Jeg ligger i sengen og har akkurat våknet og tenkte jeg skulle skrive et lite innlegg om noe jeg har tenkt litt på en stund, før jeg begynner å stresse med dagens agenda.

Jeg hater å lese blogger som virker så utakknemlig, og som man aldri får respons på kommentarene man legger igjen, når det virker som at de ikke bryr seg om at du tar deg tid til å skrive en hyggelig kommentar for å glede han/hun? Syns hvertfall det er kjipt selv, så jeg ville bare si at jeg setter skikkelig stor pris på dere som faktisk tar dere den ekstra tiden til å skrive til meg!!:-) Jeg kommenterer nesten aldri blogger selv, selvom det er blogger jeg liker kjempegodt, så jeg vet at det betyr noe når man først gjør det, og jeg blir suuuperglad!!:-) Så tusen takk! Dere er de beste


 

Blir såå glad av disse kommentarene, dere aner ikke♥


Når det kommer til spørsmål så svarer jeg tilbake på deres blogg, mens dere som ikke har blogg bare svarer jeg i kommentarfeltet, så da må dere nesten bare sjekke det selv der!!:-) Stoor klem.


If a girl admits she likes you, know that it took every ounce of courage in her to say itblack and white, couple, cute, holding hands, love


Running arround

Nå ser jeg mamma har begynt å promotere bloggen min på face så får vel begynne å ta det litt på alvor snart, haha..

De siste par dagene har tatt veldig på merker jeg, ikke at jeg gruer meg eller er nervøs, det bare har blitt litt mye på en gang. I går var en sånn kveld hvor uansett jo mer jeg ryddet og pakket jo mer rot ble det i hodet mitt, så jeg tok meg en løpetur klokken halv tolv i regnet, før jeg lot kofferten stå upakket og gikk og la meg..:-)
Tidligere på dagen hadde vi besøk så det var jo koselig, selvom jeg var veldig utslitt, haha..

I dag har jeg ordnet maaasse. Jeg reiste til Sandvika med mamma for å kjøpe noen ting til vertsbroren min, før vi dro i banken og overførte penger til meg. Deretter dro jeg til pappa for å skrive ut noen papirer, før vi dro til et kopisted på Høvik for å få best mulig kopier av de viktigste papirene, deretter dro vi til Vika for å kjøpe noen blader til turen oog etter det kjørte vi for å finne Moods of Norway tøy til vertsfamilien. Etter dette reiste vi til Stabekk for å hente noen av tingene mine hos farmor, før vi fikk ordnet et type Mastercard til meg, effektivt!..

Lar posene forbli upakket inntil videre, orker ikke engang tenke på å pakke ut, haha..:-)Tidsfordriv på flyet..

Nå skal jeg prøve å få pakket litt, noe som var myye lettere sakt enn gjort.. Men er vel på tide å komme i gang, 4 dager igjen!!♥


Schedule


Lørdag:
Avskjedsfest
Søndag:
Pakke, besøk
Mandag: Oslo og kjøpe resten av vfamiliegaven + fikse resten av papirer, pakke
Tirsdag: Siste innkjøp (blader osv). Være med jentene
Onsdag: På besøk, Rydde pcen og spotifyen, pakke
Torsdag: Jentekveld med lillesøster og mamma, håndbagasje
Fredag:
Avreise

369737487_large
 


Tusen takk

Nå sitter jeg i min nye I♥NY T-skjorte ( ♥  ♥ ) i sengen og spiser det siste kakestykket. Har hatt avskjedsfest med åpent hus siden halv ett til nå og hele dagen har vært kjempefin. Er dødstakknemlig til alle som har vært med på å gjøre dagen så vellykket og for alle fine gaver og ord jeg har fått! Har vært veldig koselig å se igjen alle i familien og kommer til å savne alle kjempemasse..! Fikk snakket masse med Anita som nettopp er kommet hjem fra et år i USA og det var veldig betryggende å få svar på alt jeg lurte på, haha stakkars.. Nå er klokken snart over tolv, som betyr at det snart kun er 5 dager igjen. Nå har jeg fullt program frem til avreise, og jeg skal begynne å pakke i morgen. Dette skjer faktisk!! 


<3


CATHINTHECITY: Shoppingguide i NY ' 34 gate

For noen dager tilbake sendte jeg en forespørsel til Cathrine (www.cathinthecity.modette.no) om hun kunne være så snill å lage en liten shopping guide i NYC. Pga vi har så lite tid når vi er der, og vil bruke all den tiden vi kan i butikker og ikke på å lete etter de, kunne vi ikke fått bedre guide enn fra Cathinthecity! Byen er jo huge og vi vil innom de mest standard teenage butikkene som Sephora, Victoria's Secret, abercrombie, Forever21 osv og da jeg klikket meg inn på bloggen hennes i dag fant jeg dette innlegget! Så, her vil jeg tilbringe helgen min om én uke!! Jealous?


 

CATHINTHECITY: Shoppingguide i NY ' 34 gate

 

Modetten Cathrine Heienberg mener at 34. gate er en undervurdert shoppinggate i NY. Her finner du et godt utvalg av kjedebutikkene vi ofte savner hjemme i Norge, i tillegg til verdens største butikk, Macy?s. Sjekk ut hvilke butikker Cathrine anbefaler på 34.gate nedenfor!


Macy's 
Macy's er verdens største butikk, og har et enormt utvalg av klær og tilbehør.

 Victoria's Secret

 Den to etasjer høye Victoria's Secret-butikken på 34 gate er flaggskipbutikken deres i NY. Den er enorm, og innredningen er vakker. Dette er absolutt stedet for å investere i et sett sexy undertøy eller en søt bikini. Lipglossene deres er også utrolig gode, og koster bare 40 kr!

 Forever 21 

 Forever21 er representert ved alle de store handleområdene i NY, og 34 gate er intet unntak. Butikken er over tre etasjer, så her er det gode sjanser for å gjøre noen kupp. Prisnivået er veldig lavt, og de tilbyr alt fra klær og undertøy til sko og tilbehør.

Sephora

 Sephora har så og si all den beste sminken samlet på ett sted. I tillegg til sitt eget merke, fører de merker som Smashbox, Lancome, MakeUpForever, Bare Minerals, Stila og mange fler. Mange av merkene er vesentlig mye billigere her i forhold til i Norge, så her kan det være lurt å hamstre litt av favorittsminken din.

 Aldo

Aldo tilbyr et godt utvalg av sko til både dame og herre. I tillegg har de en fantastisk tilbehørsavdeling. Rett ved siden av finner du også Steve Madden, som i likhet med Aldo tilbyr flotte sko til enhver anlending.

 Zara

 Zara er en favoritt hos mange jenter, og butikken på 34 gate skuffer ikke! Her finner du alt av hverdags- og festtøy til en rimelig pris.

Empire State Building

 

Ved krysningen av 34 gate og 5 avenue finner du Empire State Building. Hvis lommeboken tillater det anbefales en tur til toppen for fantastisk utsikt over NY. 

 Artikkelen er hentet fra www.modette.no

..

Areia-beach-casal-couple-fotos-para-inspirar-favim.com-119972_largeFavim.com-21121_large


_____blonde, cute, dress, girl, pink
boats, life, sea, text, travel, typography
Bilde lånt fra http://tikkamasalaa.tumblr.com/ 


Stranden

Hei alle sammen.
Siden de fleste hittil har stemt at dere helst vil se mer oufit osv, så skal jeg bli flinkere til det! Så her er dagens..:-)


I dag har jeg vært på piknik på Kadettangen med Marie! Selvom været ikke var suuupervarmt hadde vannet ganske behagelig temperatur så vi spilte pingpong(?) i vannkanten, satt på pledd og spiste mat fra McDonalds og snakket om alt og ingenting♥

NYC PROGRAM

Sammen med flybilletten kom også oversikten over hva programmet for NYC er og vi skal masse spennende. Vi skal: Meet guide on Eighth Avenue between 49th and 50th Street, one block past the Hilton Garden Inn. Tour of Manhattan to include Lincoln Center, walk in Central Park, Harlem, Fifth Avenue, Rockefeller Center, St. Patrick?s Cathedral, Times Square, Greenwich Village, Soho, Little Italy and Chinatown. Lunch at Grand Central Station, meet  on W. 42nd St. between Tenth and Eleventh Avenues in front of the Travel Inn. Tour to include World Trade Center site, Wall Street District, walk on Brooklyn Bridge and Brooklyn Heights, South Street Seaport for lunch + shopping on your own♥♥♥
 
Victoria Secret
Tumblr_lpp0du3sco1qb3loio1_500_large


SK907/19AUG Oslo - New York
Åååå ble superglad da jeg sjekket iPhonen og så jeg hadde fått billetten min!!! Superlettet, helt til jeg kom hjem og sjekket mailen og så det var 3 vedlegg med masse informasjon jeg må skrive ut og papirer jeg må fikse...... Blir liksom aldri HELT klart for avreise.. Nå må jeg sende mail til skolen min for å få karakterutskrift (kryss fingrene for at de har forbedret seg siden sist jeg sjekket de) og lese masse info, selvom jeg egentlig lar Marthe ta seg av den delen, så kan jeg bare spørre henne rett før avreise hva jeg har glemt. Nevnt jeg er glad for at hun reiser? hahha♥♥


Today

Hei alle sammen.

I dag har jeg vært på kafé med Marie og siden stamstedet vårt var stappfullt endte vi til sist opp på Baker Hansen på Sandvika storsenter. Vi ble sittende der veldig lenge og det var sååååå fint og se hun igjen, beste vennen i hele verden ♥ Etter litt kom Silje Merete forbi, som jeg kun har snakket litt med tidligere over face så det var kjempe hyggelig å få snakket litt med hun ordentlig! Kjempesøt jente!!:-) Merker jeg ble tatt veldig på sengen haha, i og med at jeg hadde vært hos pappa har jeg nesten ikke tøy der og så ikke hun så litt flaut haha...
 
Etter en stund gikk Marie og jeg til Steam for å kjøpe is, og der ble vi sittende å snakke enda lenger.. Vi var vel sammen i 5 timer og bare snakket..♥ Vi skal vel være sammen i kveld også og se på film og ta latetattovering, haha, bestevenninnedag!!

Worlds greatest ♥
B&W 09.08.2011

Photo//Private


Finvær

Hii.
I dag har vært en fin dag, med fint vær og fine mennesker. Møtte Christina som jeg ikke har sett på dødslenge på Kanel og det var veldig hyggelig å catche up med henne!


Etterpå shoppet jeg og pappa litt før lillesøster og jeg tok noen bilder... hehe.Ååå fant denne bamseflasken på butikken, husker jeg alltid drakk de når jeg var liten.. aw ♥
Nå har vi nettopp sett favorittfilmen min, så jeg er egentlig strålende fornøyd nå.. Håper dere har hatt en fin dag:-):-)

The best feeling

Holdt pusten da jeg åpnet brevet fra "The U.S. Embassy" , var redd for å finne et stort røtt stempel med "DECLINED" men so far so good, visumet ble godkjent, er teipet fast passet og nå er jeg faktisk klar til å reise. Alt som kunne gått galt, gikk ikke galt og de få tingene som gjorde det ordnet jeg helt selv. Det er helt utrolig, at jeg etter så mange odds i mot meg faktisk har fått det til. Jeg fatter det ikke, venter fortsatt på at et eller annet skal gå galt men alt er jo faktisk i boks nå.. Det har vært vanskelig og slitsomt og jeg har vært på nippet til å gi opp, alle nettene jeg har sittet oppe med ekstra lekser, ekstra arbeid og masse bekymringer, alt jeg har jobbet for å oppnå dette, og nå kan jeg endelig (etter 9 måneder) senke skuldrene og bare nyte de siste dagene med de beste menneskene i livet mitt.  Er skikkelig stolt av meg selv nå..

Hvordan finansiere utvekslingsåret + jobbtips

Det er mange som har spurt meg om hvordan man får råd til et utvekslingsår, så jeg tenkte jeg kunne skrive litt om det.Det er sånn at programavgiften som blir oppgitt på organisasjonenes hjemmeside er som oftest kun "skoleprisen", det kommer masse i tillegg. På Explorius sin side var prisen i fjor 56 650 kr. (pluss, minus..) og vi har til sammen brukt nå rundt 80 000 kr. (Nå står det at et utvekslingsår koster 61 950 kr., så det går opp hvert år, bare sånn at dere er forberedt på det.) Betalingen på programavgiften er spredd over tre eller fire delbetalinger, vet ikke om dette er forskjellig men min var på to med 11 000 ca så en på  30 000 (ca). Og i tillegg kommer det masse annet som forsikringer (varierer iforhold til hvilken du velger, men det du kan regne med rundt 10 000 kr.), flyskatt (i år på 3000) og alle småting som  Sevis FEE, frimerker og bilder til ambassaden osv. I tillegg kommer jo tre turer til Oslo for dere som bor langt unna (informasjonsmøtet og ambassadebesøk + når du skal reise såklart) så da må dere beregne evt flybilletter/hotell osv.. Så husk på at det er ganske mange fler tusen dere må regne med enn prisen på programavgiften!:-)Du får stipend, MEN, dette kommer ikke før etter du har betalt alt som skal betales så du kan ikke tenke at du skal bettale programavgiften med stipendet. Om det ikke er penger dere har så kan dere da evt låne og betale tilbake med stipendet når dere får det:-) Halvparten av stipendet får dere på høsten (jeg har allerede fått mitt) og den andre halvparten får dere på våren. Og om dere ikke fullfører highschoolåret eller dere ikke kommer inn i VG3 men må gå VG2 om igjen blir stipendet gjort om til lån En fin måte på å spare opp penger til utvekslingsåret er å skaffe seg en deltidsjobb, og mange som har spurt meg om jobben min osv så tenkte jeg skulle skrive litt om det også. Man lærer veldig mye av å ha jobb så tidlig (jeg fikk min da jeg var 15), ikke bare ser det bra ut på CVen men det gir deg store fordeler ved jobbsøking senere pga selve erfaringen og forståelsen for hva en bedrift ønsker og hvordan den fungerer. 

Der hvor jeg jobber så hadde vi verdens beste miljø og noen av de jentene som jobbet der er jenter jeg har blitt kjempeglad i, vi snakker om alt og finner på ting utenfor jobben også. I og med at vi var ca 13 jenter som jobbet der, og alle kom bra overens var det alltid hyggelig på jobb, så jeg har altså lært veldig mye jeg vil få bruk for senere, samtidig som jeg har lært det på en veldig hyggelig og sosial måte! 
Men det er såklart noen baksider ved det og, du må vite at du har tid og klarer å fokusere på skole også:-) Heldigvis var sjefen min veldig forståelsesfull midt oppi alt med utvekslingen, plutselig ambassadebesøk osv, men ikke alle er sånn. Så tenk gjennom du faktisk har tid og energi til en en jobb før du takker ja:-)

Når man er 15/16 kan man ikke være kresen når det kommer til jobb da kles- og skobutikker som oftest ønsker mennesker over 18 slik at de kan være alene og håndtere kassen osv. De letteste stedene å få jobb er på kaféer. Og for å finne ut hvor det er ledige stillinger kan du sjekke ut kjøpesentres hjemmesider f.eks www.sandvikastorsenter.no. På NAV sine sider kan du også finne masse ledige stillinger, og søke veldig oversiktlig etter det du ønsker.

Som sakt kan du ikke være kresen, så skriv MASSE søknader og CVer som du legger oversiktlig i f.eks plastmapper, kle deg ordentlig og gå rundt og lever de personlig! Kom helst alene, ikke vær sjenert, smil og vær utadvent. Vær slik du hadde villet at en jobbsøker skulle fremstilt seg selv om det var din bedrift.

 • Det er lurt å søke i god tid før sommerferien pga mange kommer til å søke sommerjobb, prøv å ikke ha så mange planer i sommerferien og legg vekt på at du er mye ledig/tilgjenglig i ferien under et evt. jobbintervju:-) 

 

 • Et tips til dere som har fått/får jobb er å få et fast trekk fra kontoen deres, f.eks fast dagen etter du har fått lønning, over til sparekontoen. Det er vanskeligere enn dere tror og ta ut 2-3000 i minibanken og sette rett over på sparekonto, det gjør vondt... haha. 

 


Håper dette var litt til hjelp!♥


06.aug.2011

Hei alle sammen.

Jeg vet ikke om dere syns det er dumt at jeg blogger om andre ting enn utveksling, men  nå er det under (!!) to uker til jeg befinner meg i statene, så egentlig handler hver dag om reisen, på en eller annen måte. 
De siste dagene har vært så fine, fått sett igjen mennesker jeg har savnet masse, inkl  Marthe (som btw er den kuleste i hele verden, dark&twisted ♥) som jeg reiser til NYC sammen med. Noe jeg setter veldig stor pris på ved utvekslingen er at allerede før jeg i det hele tatt har reist, har jeg fått venner for livet ♥

Lunsj med Marthe på Bagel&Juice, Vika

Verdens søteste
Etterpå gikk vi (siden jeg er en veldig dårlig vert og var veldig trøtt) ned til Aker Brygge og bare satt ved vannet i solen og pratet om alt og ingenting! Havnet også i et utdrikninslag, haha.. Vi var vel sammen i typ 4 timer, og det var kjempekoselig!♥ She's the best.

<3


11 days____Svar på fler av spørsmålene deres


Du gikk på Heltberg før, var ikke det lang reisevei? tre kvarter/en time.

Hvor mye koster det i åre? 20 000 kr.

Er det en skole duanbefaler? Haha vet ikke helt for å være ærlig, må tenke litt på den der.

Hva liker du ved å blogge? Liker generelt å ta bilder og skrive, så liker å kunne dele det. Og en sjelden gang få respons på det.
 
Har du noen dyr? 2 hunder.

Hva savner du mest fra ungdomsskolen? Savner å ha alle vennene mine rundt meg hele tiden, og verdens beste lærer. Også savner jeg såklart niende klasse (eller Tina i niende klasse?♥)

Hvem er forbildet ditt? Mamma og de nærmeste vennene mine egentlig.

Hvilken frisør bruker du og napper/farger du brynene hos frisør? Frisøren jeg gikk til har sluttet så nå klipper bare mamma meg, og farging osv gjør jeg for det meste selv, samme med brynene. 

Hvor jobber du? Jobbet på Mamma Mia, Sandvika, har sagt opp nå.

Hvilken by har du aller mest lyst til og reise til? New York (13 dager igjen!!)

Leser du andre blogger? hvilkne? TheVogueDiaries, Fashiontoast, Cathinthecity, Ulrikkelund, og mange jegkke kommer på!

Kan du legge ut sminkevideo?:) Nei!
 
Hvor gammel var du da du fikk jobben hos MammaMia? 15. 

Hvilken mobil har du og anbefaler du det merket? Har iPhone 4 og vet ikke helt, har et hat/elsk forhold til den. 

Virker som du har vært på mange konserter?? hvor mye koster det? og hvem har du sett live? Det varierer fra hvor konserten er til hvem som spiller men koster fra 400-800 ca, 1000+ dersom det er bedre plasser. Har sett Pitbull, Ke$ha, Alice Cooper, Ringo Starr, DeLillos, WigWam, Rasmus Seebach, Andrea Bocelli, BigBang, Lissie, Erik&Kriss, Karpe Diem, Eva & The Heartmakers, Stella Mwangi, Postgirobygget, Chris Medina++

Hvor mye penger bruker du på klær i måneden? Haha ingen kommentar.

Favorittsted i norge? Bergen

Favorittsted i utlandet? Vet ikke helt:-) 


Favorittfilm? The Town!♥ 


Favoritt butikk/merke? Butikk er Zara og merke varierer sånn, veldig dilla på jones&ones eller VILA-kjolene..

Hvorfor sluttet du egentlig på fotball? Og spilte du får 93 også?? du var flink, burde begynne igjen. Haha herregud, av og til lurer jeg på hvem dere er?? Spilte for 94 hovedsaklig, men trente med og spilte noen kamper for 95, 94, 93 og 92.


Oregon cheerleaders.

Da jeg var på ambassaden kom jo jeg til en dame som var fra Oregon, og hun spurte om jeg var cheerleader. Cheerleaderne der var visst veldig flinke og hun syntes jeg burde sjekke det ut, haha. Så jeg søkte litt på de da, og det var ikke en underdrivelse og si det var flinke akkurat. Gøy å se!!:-)

Det begynner på ca 1:43August

This month, is the month.Tumblr_lp9ctrsslq1qdmf7ao1_500_large

airplane, airport, beautiful, cool, flight
Tumblr_lpew1jirwn1qkeoddo1_400_large
cute, fashion, girly, glitter, pink, style
169013278_large
Cute-fashion-jacket-jeans-model-favim.com-119203_large
adress, diner, happy days, light, paris, pin up
253903_189692121079859_100001172162885_463006_6741880_n_large
Tumblr_livgq6a1bu1qfat6eo1_500_large
 


Fine ord

Bilder og tekst fra utstilling i Oslo.


 


The U.S. Embassy

Hei alle  ♥

I dag stod jeg opp kl 06 for å reise på den Amerikanske Ambassaden og avslutte visumsøknaden. Timen min var egentlig ikke før 09:30 men lur som jeg var dukket jeg opp 07:20, og var kanskje liitt tidlig ute med tanke på at en vakt kom bort og spurte om hva som hadde skjedd og de ikke hadde begynt å line opp kølinjen engang! Men først i køen ble jeg hvertfall, så mission accomplished. Jeg ventet da en time (det åpner kl. 08:30) og var først inne. Innenfor måtte jeg legge fra meg jakke og mobil, før de tok sånn flykontroll på papirene jeg skulle ha med inn, og på meg. Inne måtte jeg levere DS2019 (utvekslingsprat, hehe..), SEVIS FEen,  140$, osv før jeg fikk en kølapp og måtte vente et par minutter før jeg skulle få et typ "intervju". Man snakker gjennom sånn man gjør i fengsel så var litt nervøs, men damen jeg kom til var verdens søteste! Skikkelig typisk amerikaner, og hun var faktisk fra Oregon, Portland, altså byen ved siden av jeg skal i! Så alt hun spurte meg om var om hvor jeg kom, om jeg er fornøyd med vertsfamilien, om når jeg reiser og om jeg har vært kriminell, også ble det litt småprat da siden  hun var superexcited for at jeg skulle til Oregon, hihi:-) Jeg var inn og ut på 10 min, som er helt sykt iforhold til de som venter i 4-5 timer til sammen, så om dere skal på ambassaden så følg rådet mitt om å være først!


Da jeg var ferdig var klokken bare morning, det var fint vær og byen var rolig så jeg gikk og kjøpte meg en frappe på Waynes før jeg ruslet litt nedover mot Aker Brygge. Der var det en utstilling, og disse pleier å være ganske fine så jeg bestemte meg for å se nærmere på det. Det var en utstilling av sterke bilder, fine ord, med passende musikk -dedikert til 22.juli, med fred som tema. Jeg ble gående og lese og se ganske lenge, det var utrolig flott og rørende. Må inrømme at jeg gråt litt, hehe.. Anbefaler alle som er i nærheten å ta seg litt tid til å se på det. Skal vise dere fler bilder i et annet innlegg.Lover og regler i Oregon

En anonym sendte meg en link til en side hvor det stod spesielle lover i Oregon, hahaa hjelpes.


-Det er ulovlig å gå ned et fortau og banke en slange i hodet med stokken din

-Det er ulovlig å ha en boxekamp med en kengeru

-Du kan ikke feste sleden din til en passerende bil

-Du har ikke lov å gifte deg i en skatepark

-Det er ikke lov å bruke mais som fiskeagn 

-Du kan ikke plystre under vann

-Døren på bilen kan ikke være oppe lenger enn nødvendig

-Du kan ikke spise is på søndager

-Du kan ikke sjonglere uten lisens

-Du kan ikke spise en Donut og gå baklengs ned en bygate

-Det er ulovlig å forutse fremtiden 


70's

Bilder fra Oslo, tatt med iPhone.


 


:-)

Heisann!
På formiddagen i dag hadde jeg en avtale med Hanna som jeg har blitt kjent med gjennom utvekslingen, i Oslo. Vi møttes på Wayne's og vi ble sittende å drikke frappe og prate i et par timer(!) og det var kjempekoselig!! Tror hun er det søteste mennesket jeg har møtt!♥ Vi snakket masse om utveksling og nå gleder jeg meg bare enda mer til NYC! 

Vi snakket litt om at vi bare går og venter på at noe skal gå galt nå, siden hittil har alt, for min del hvertfall, gått helt perfekt! Jeg kom med i programmet med en gang, fikk vertsfamilie tidlig, som jeg har vært superfornøyd med, både den og plasseringen! Jeg har fått en avreisedato som passer kjempebra i og med at det er samtidig som skolen her hjemme starter så jeg ikke blir gående og vente mens andre er på skolen. Jeg har vært veldig heldig med skolen og hvem jeg har havnet på Soft Landing Camp med!!:-) Hadde nok vært veldig fornøyd uansett hvem jeg kom med, alle er jo veldig omgjenglige, men har hvertfall fått veldig god kontakt med et par av de jeg skal med:-)  Og hva er vel bedre enn New York, shopping og starbucks med noen av de herligste menneskene man finner? Det eneste som gjenstår nå er Ambassaden i morgen, så om jeg får visum da er alt i boks tror jeg. Har ikke hørt fra vfamilien min på over en uke nå, så bank i bordet, hehe..:-) 


RSS 2.0
hits